7 Απρ 2012

Ταξιδεύοντας για την τρούφα στην Γουμένισσα. Απολογισμός της εκδήλωσης



Φιλες και φιλοι επισκεπτες του μπλογκ, με χαρα σας ενημερωνω οτι ακομα ενα θεματικο σαββατοκυριακο με θεμα την τρούφα πραγματοποιηθηκε με επιτυχια, αυτην την φορα στην γραφικη Μακεδονιτικη κωμοπολη της Γουμένισσας, στους προποδες του Παϊκου. Οι συμμετεχοντες αναχωρησαν με τις καλυτερες εντυπωσεις απο την φιλοξενια στον ξενωνα "ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ", την ομορφια της περιοχης και με αρκετες γνωσεις παραπανω για την τρουφα και την καλλιεργεια της. 










Η παρουσιαση απο τους ομιλητες, κ. Κλαδοπουλου Παυλινα και κ. Παναγιωτιδη Παναγιωτη, ηταν αψογη και οι ερωτησεις που εγιναν απο τους ενδιαφερομενους ευστοχες και πολλες. 


Το κυνηγι αγριας τρουφας την επομενη στις πλαγιες του Πάικου ειχε τα επιθυμητα αποτελεσματα αφου τα σκυλια μας βρηκαν αρκετες τρουφες Borchii (Bianchetto), δηλαδη λευκες ανοιξιατικες.


Το μεσημερι μετα το κυνηγι πραγματοποιηθηκε επισκεψη στην καλλιεργεια τρουφας στο χωραφι μου οπου και παλι εγινε μια γρηγορη ενημερωση σε πραγματικο περιβαλλον πλεον και απαντηθηκαν ερωτησεις και αποριες των συμμετεχοντων. Στην συνεχεια αφου ηπιαμε ενα ροφημα στο γραφικο καφενειο του Τασου στην ομορφη πλατεια της Γερακωνας και σε παρεϊστικο κλιμα κουβεντιασαμε για την τρουφα, αναχωρησαμε για τον ξενωνα στην Γουμενισσα οπου μας περιμενανε οι δημιουργιες του σεφ μας για να απογειωσουν τον ουρανισκο μας !! Ο Κιλκισιωτης σεφ Μανωλης Σπυριδοπουλος βαζοντας ολη την φαντασια του και την τεχνη του μας προσφερε 5 πιατα πραγματικα εργα τεχνης προσθετοντας και την τελευταια πινελια με την φρεσκια τρουφα που του δωσαμε απο το κυνηγι. 




Πριν καθησουμε ομως στα τραπεζια ειχαμε ακομα μια γνωση να προσφερουμε στους φιλοξενουμενους μας. Ο κ. Αϊδαρινης, οινοποιος με περγαμηνες της περιοχης μας, παρουσιασε τις Ο.Π.Α.Π. ετικετες του οινοποιειου του μιλωντας αναλυτικα για το κρασι την μεθοδο οινοποιησης την χρηση του και πραγματοποιησε μια οινογνωσια προσφεροντας στον καθενα ξεχωριστα την ευκαιρια να γευθει ολες τις δημιουργιες του. 












Το γευμα που ακουλουθησε με κυριαρχη γευση την τρουφα και τα προϊοντα τρουφας συνοδευτηκε φυσικα με το κρασι προτιμησης του καθενος, απο το οινοποιειο "Αϊδαρινη".



Την Κυριακη, για οσους επελεξαν να συνεχισουν την διαμονη τους, πραγματοποιησαμε μια βολτα στην ειδυλλιακη τοποθεσια "Δυο ποταμια" λιγο εξω απο την Γουμενισσα με το καταπληκτικο πλατανοδασος και μια ακομα επισκεψη στο οινοποιειο του κ. Αϊδαρινη για μια λεπτομερεστερη ενημερωση και γνωριμια με τα κρασια της περιοχης.